Стинг се завръща с нов албум
Стинг се завръща с нов албум / БГНЕС, архив

Стинг постави началото на поредица благотворителни концерти в Ню Йорк с песни от новия си албум The Last Ship, информира БГНЕС. "Това е първата колекция от нови песни за мен от близо десет години насам", каза Стинг на зрителите, след като излезе на сцената. Британската поп звезда ще изнесе десет специални концерта, а приходите от тях ще бъдат предоставени на Обществения театър в Ню Йорк.

Концертите ще продължат до 9 октомври в 260-местния Anspacher Theater в Манхатън. Певецът, който стана известен с групата Police, заяви, че малкият театър е избран съвсем естествено за представянето на песните от албума.

The Last Ship излезе на 23 септември. Той е вдъхновен от детството на Стинг в Северна Англия. Това е първият му албум с оригинални песни след Sacred Love от 2003 г. Мюзикъл със същото име като албума, който разказва за живота на Стинг близо до корабостроителницата Суон хънтър в Уолсенд, графство Нюкясъл, ще бъде представен на Бродуей догодина.

61-годишният музикант е издал 10 албума, откакто стана солов изпълнител през 1984 г. Той има и роли на големия екран и е играл себе си в сериали, включително в "Семейство Симпсън".