Филмът "Хелоуин" отново е начело на бокс-офис класацията на Северна Америка, като прибави през втората седмица от дебюта си на екран нови 32 милиона долара от продажба на билети, съобщиха световните агенции.

„Хелоуин“ с Джейми Лий Къртис направи „убийствен дебют“
 
Това е забележително постижение, изтъква Франс прес, като се има предвид, че бюджетът на продукцията с Джейми Лий Къртис в главната роля беше твърде скромен за холивудските мащаби - едва 10 милиона долара. А общите приходи от прожекцията на лентата в Северна Америка и по света възлязоха на 126 милиона долара.

Хелоуин
Само с $10 млн. бюджет „Хелоуин“ за две седмици натрупа 126 милиона долара Форум Филм България

Третият римейк на филма "Роди се звезда" от 1937 година насам, затвърди втората си позиция тази седмица с печалба от 14,1 милиона долара.

Любов, музика и страст в компанията на Брадли Купър и Лейди Гага (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Досега лентата с Лейди Гага и Брадли Купър в главните роли е донесла на своите създатели 148,7 милиона долара. Продукцията дебютира на големия екран преди четири седмици.

Кадър от Роди се звезда
Кадър от „Роди се звезда“ Alexandra Films

На трето място в бокс-офиса тази седмица е "Венъм". Въпреки че бе съсипана от кинокритиците, продукцията продължава да привлича зрители, които заплатиха за билети 10,8 милиона долара.

Той е опасен, мрачен и непредсказуем: Том Харди е Венъм (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Общо лентата е донесла на филмовата къща "Сони" 187,3 милиона долара след излизането си на екран преди четири седмици.

Кадър от Венъм
Кадър от „Венъм“ Alexandra Films

На четвърта позиция е класирана продукцията "Goosebumps 2: Призрачен Хелоуин" с печалба от продажба на билети в размер на 7,5 милиона долара.
 
Новопостъпил в бокс-офиса е филмът "Унищожителят" с Джерард Бътлър, който заема пето място с приходи от 6,6 милиона долара.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА