По света има невероятни места за посещение. Някои от тях обаче крият тайни, които не са достъпни за широката обществeност. Ще ви разкрием някои от тях.

Достъпът забранен: 9 неща, които никога няма да видите (СНИМКИ)

Тайната на планината Ръшмор

Планината Ръшмор е национален паметник в щата Южна Дакота, САЩ, Намира се на височина от 1745 метра и символизира първите 130 години от историята на САЩ. Там скулпторът Гитзън Борглъм е изваял каменните скулптури на четирима американски президенти.

Но малцина знаят, че тази планина крие една голяма тайна.

Зад главата на Ейбрахам Линкълн се намира тайна стая, която скулпторът Борглъм внимателно е планирал. Тази скрита стая е един вид тайник за съкровища, който ще бъде отворен след няколко хиляди години и ще позволи на друга цивилизация да разбере всичко за нас. Там туристи не се допускат.

Ръшмор
netinfo

Кулата на ветровете във Ватикана

Ватиканът е пълен с тайни и загадъчни стаи. Кулата на ветровете е построена е през 1578 година и за нея се твърди, че е първата кула за астрономически наблюдения. В миналото от нея са измервали движението на небесните тела и са определяли посоката на вятъра. Интригуващ факт е, че в нея има малка стая с дупка в стената, през която слънчевите лъчи преминават точно на 21 март по обяд. Това се случва всяка година и лъчите осветяват малка розетка в средата на стаята, като по този начин отбелязват пролетното равноденствие.

Информация за Кулата на ветровете може да се открие само в архивите на Ватикана, които се съхраняват далеч от очите на обществеността.

Кулата на ветровете
netinfo


Още 6 скрити тайни можете да откриете тук

Вижте още:

Най-странните места по света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Тайните общества: Кои са истинските владетели на света

Най-налудничавите конспиративни теории в света

"Най-голямата грешка в историята на човечеството"

Конспирациите, които се оказаха чиста истина

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук