/ Gulliver/Getty Images
Почитателка на Кари Фишър поведе кампания за удостояването на актрисата с почетния знак
С петиция в ръка Кристин Грейди води собствена звездна война в Холивуд. Облечена в бяло и със знаковата прическа на принцеса Лея, младата жена воюва за признание - звезда на Алеята на славата за покойната актриса Кари Фишър, превъплътила се в образа на героинята от „Междузвездни войни“, предаде АФП. Изпълнителите на централните мъжки роли в оригиналната трилогия - Марк Хамил (Люк Скайуокър) и Харисън Форд (Хан Соло), вече имат звезди на прочутата алея. На Кари Фишър обаче не е оказана подобна чест, възмущава се 33-годишната Кристин Грейди. „Абсурдно е. Изпълнителите на централните мъжки роли имат звезди, а главната героиня - не“, казва Грейди, която определя борбата си като феминистка.
 

Първите отзиви за новите „Междузвездни войни“ са положителни

Почитателката на принцеса Лея вече е събрала близо 6000 подписа, възползвайки се от предстоящото излизане на екран в САЩ на деветия и последен епизод от култовата космическа сага.

/ Gulliver/Getty Images

Голяма част от феновете, които се тълпят пред Китайския театър в Холивуд, където филмът „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ ще бъде прожектиран предпремиерно, нямат представа, че покойната актриса Кари Фишър няма звезда на Алеята на славата и с готовност подписват петицията.

Кари Фишър се „завръща“ в „Междузвездни войни: Епизод IX“
Колкото и похвална да е тази кампания, шансовете й за успех са малки, обяснява продуцентът на церемониите Ана Мартинес. За да бъде удостоена със звезда покойната актриса, първо трябва да бъде получено позволение от семейството й и да се подаде официална молба пет години след смъртта й.

Светът скърби за принцесата, вдъхнала сила на милиони момичета

Кари Фишър почина след прекаран инфаркт през декември 2016 г., припомня агенцията. Ана Мартинес казва още, че доколкото й е известно, приживе Кари Фишър не е предявявала желание да получи звезда на прочутата алея. „Дори не знаем дали изобщо е искала“, казва тя. Удостояването със звезда на холивудската Алея на славата изисква също принос в размер на 50 000 за организирането на церемонията, както й разходи за поддръжка. Това обаче няма да отклони Кристин Грейди от кампанията й. „Ще продължа да събирам подписи“, казва почитателката на принцеса Лея.

/ Gulliver/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА