Торта, шоколадов сладолед или засукан гурме десерт - няма как да не бъдат одобрени от всеки ценител на сладките изкушения. Истинско блаженство и грандиозен финал на всяко хранене, десертът е нещо, което трудно се пропуска.

За някои държави обаче стандартните вкусове не важат и те залагат на странни комбинации и вкусове, съобщава каналът "Top Of The Tops" във vbox7.

Цендол /Cendol/

Десертите могат да са изключително красиви, но не и когато са приготвени от малайзийските готвачи. Наподобяващите на желирани червеи зелени неща са комбинация от желирани нудълс, зелена готварска боя, натрошен лед и червен боб, известен сред местните като цендол.

Най-странните сладоледи в света (ВИДЕО)

Кървави палачинки /Veriohukainen/

Кървавите палачинки са обичаен десерт във Финландия, Естония, Испания и Норвегия. Към състава на обикновените палачинки готвачите добавят и свинска кръв, която им придава червен цвят. Поливат се с обилно количество домашно сладко.

Кървави палачинки
iStock/Getty Images

Тавук гогсю /Tavuk gogsu/

Традиционен млечен пудинг, който е познат още на османските султани, а днес се счита за запазен кулинарен подпис на Турция. Парченца пилешко месо, най-често пилешки гърди, се смесват с оризово брашно, мляко, захар и канела. Крайният резултат е десерт с месо - определено странна комбинация.

Тавук гогсю
iStock/Getty Images

Покрити с шоколад скакалци

Ако не ви се струва странно да похапвате насекоми, тогава комбинацията от шоколад и скакалци едва ли ще ви изглежда особено необичайна. Десертът е типичен за тайландската кухня.

Mákos Tészta

За повечето хора пастата спада към основните ястия и обикновено е комбинирана с доматен сос и сирена. Унгарците имат друг поглед върху десертите и едно от традиционните им ястия е паста, покрита с маково семе и захар. Сиво-черният цвят на десерта не го прави особено привлекателен за окото.

Пражко кафене предлага сладкиши с формата на Covid-19

Златната торта на султана

Определено един от най-ексцентричните и скъпи десерти с цена от 1000 долара за парче. В състава са включени 24-каратови златни люспи, черни трюфели, ямайски ром, полинезийска ванилия, плодове и карамел. Истинско изкуство в чиния.

Най-скъпите десерти в света (СНИМКИ)

Панирано десертче „Mars“

За шотландците обикновеният „Mars“ не е достатъчно сладък и затова решават да го подобрят. Шоколадовото десертче е дълбоко замразено, а след това покрито с тесто и панирано. За да бъде достатъчно сладко, към него се добавя и топка сладолед.