Има толкова много неща, които могат да предизвикат главоболие: крайни срокове, досадни колеги, задръствания, спорове. Като изключим дискомфорта, повечето главоболия са временни и доста успешно се поддават на домашно лечение – дори с някои алтернативни средства.

Ето 7 домашни лека против главоболие:


Масла от мента и лавандула за потапяне на краката

Някои естествени лечители вярват, че потапянето на стъпалата във вода е силно лекарство против главоболие. Горещата вода притегля кръвта в стъпалата и по този начин облекчава налягането в кръвоносните съдове, намиращи се в главата. Няколко капки масло от мента или лавандула осигуряват успокояващ ефект.

10-те най-чести причини за главоболие


Чай от корен от джинджифил


Джинджифилът може да потисне гаденето, което често съпровожда мигрените. Пригответе чая като сварите на тих огън в покрит съд три четвъртини корен от джинджифил в две чаши вода. Варете в продължение на 30 минути.

чай
ThinkStock/Getty Images

Чай от лайка

Чаят от лайка съдържа съставки, които помагат за понижаване на болката и същевременно отпускат тялото. Пригответе си чаша чай от лайка, като сложите едно пакетче в току-що завряла вода и го оставите в покрит съд за 10 минути.

Магнезий

Учените, които правят изследвания върху главоболието, твърдят, че хората с мигрена трябва да държат в кутията си с лекарства и таблетки магнезий. Оказва се, че при мигрена нивото на магнезия в мозъка е много ниско.

главоболие
ThinkStock/Getty Images

Масло от мащерка и розмарин - за разтривки на главата

За да облекчите главоболието, капнете по една-две капки масло от мащерка или розмарин върху всяко слепоочие и върху челото си. Втрийте внимателно в кожата, след това го оставете за няколко минути да попие.

Вече без оправдания: Сексът помага срещу главоболието

Екстракт от чобанка

Тази не особено популярна билка се е доказала като ефективен метод за облекчаване на мигрената. Препоръчителната доза е 75 мг 2 пъти дневно в продължение на един месец, а след това – по 50 мг на ден.


Защо ни боли главата след пиене? (ВИДЕО)


Витамин В2

Медицински анализ разкрива, че приемането на 400 мг от рибофлавин (витамин B2) всеки ден в продължение на три месеца рязко намалява главоболието - с до 50%.

И още:

11 скрити причини да се чувствате постоянно уморени (СНИМКИ)

Ограничаването на солта намалява главоболието

Рецептите на баба, които е добре да знаем (ВИДЕО)

Ако ви мъчи главоболие, прегледайте очите, съветва специалист

Шест домашни лека срещу главоболие (ВИДЕО)

Учениците страдат от силно главоболие

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук