С тъга по детските мечти
С тъга по детските мечти / снимка: Sofia Photo Agency, архив

1/4 от хората са разочаровани, че не могат да сбъднат детските си мечти, показва ново любопитно проучване.

Със сигурност всяко момченце е мечтало поне веднъж да стане полицай или астронавт, а момичетата са искали да бъдат балерини или лекарки, когато пораснат. В по-късен етап от живота започваме да желаем по-силно да имаме дом и семейство, да се оженим и да имаме деца. Ново проучване показва, че една четвърт от хората са разочаровани, че детските им мечти не могат да се реализират. Двама на всеки петима души признава, че животът му е провал и не е сбъднал нищо от това, което е мечтаел като дете.

Близо 1/3 от анкетираните си дават сметка, че в реалността постигането на целите е доста по-сложно, а животът е доста по-скъп, отколкото са си мислели като малки.

Не липсват и хората, които споделят, че са твърде заети да балансират между работата и социалния живот и са пренебрегнали или напълно забравили мечтите си, предава БГНЕС. В същото време от изследването се вижда, че 12% от браковете, 14% от ражданията и 15% от закупуването на първата къща се случват много по-късно, отколкото сме си представяли. Наред с другите неща 21% от анкетираните са гонили добрата кариера по-дълго от очакваното.

48 на сто от анкетираните между 24 и 34 години казват, че животът им е по-лош, отколкото са си го представяли. И въпреки неизпълнените мечти, 33% от хората продължават да твърдят, че животът им е хубав, а 58 на сто споделят, че най-голямото им богатство са децата. На второ място е бракът, на трето собственото жилище, а на четвърто добрата работа.