Брадли Купър
Брадли Купър / Gulliver/Getty Images
Роди се звезда“ ("A Star Is Born") поведе в категорията за филми в номинациите на наградите на Гилдията на филмовите актьори "Screen Actors Guild Awards“ (SAG), смятани за предварителен показател за „Оскарите“.

Номинациите за „Изборът на критиците“ 2019: „Фаворитката“, Брадли Купър и още...
 

Романтичната музикална лента спечели на Брадли Купър номинация за най-добър актьор, на Лейди Гага за най-добра женска роля и на Сам Елиът за най-добър актьор в поддържаща роля. Четвъртата номинация е за най-добър избор на актьорски състав, предава АФП.
 
Филмът на Спайк Лий "BlacKkKlansman" за истинската история на черен полицай, проникващ в редиците на Ку Клукс Клан с помощта на белия си партньор, се нарежда на второ място с три номинации за най-добра мъжка роля – на Джон Дейвид Уошингтън, най-добър поддържащ актьор – Адам Драйвър и най-добър кастинг.

Големите победители на наградите „Изборът на критиците“ 2018
 

Други филми, номинирани за най-добър актьорски състав, са: за супергероите "Черната пантера", "Бохемска рапсодия", за фронтменът на „Куин“ Фреди Меркюри и лятната романтична комедия "Луди богати азиатци".
 
При телевизионните номинации комедията на Амазон "The Marvelous Mrs. Maisel" и драмата "Ozark" на Нетфликс водят, като всеки от тях има по четири номинации.

Най-добрите в киното и телевизията: Номинациите за Златен глобус 2019
 

Наградите на Гилдията на филмовите актьори ще бъдат връчени на 25 януари в Лос Анджелис.
 
Въпреки че са по-малко популярни от „Златен глобус“, наградите на SAG се смятат за повече от просто индикатор за Оскарите, тъй като членовете представляват около 1200 от общия брой от 6000 гласуващи членове на Академията за киноизкуство и науки.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА