/ Gulliver/Getty Images
Собственикът на "Луи Вюитон" - конгломератът Ел Ве Ем Аш (LVMH) и певицата Риана се договориха да прекъснат дейността на модната марка "Фенти" по-малко от две години след създаването й, съобщиха Ройтерс и АФП.

В разпространеното съобщение от Ел Ве Ем Аш казват, че дейността на марката за конфекция "Фенти" с централа в Париж ще бъде замразена, докато не се подобрят условията. Това е много рядък неуспех за групировката за луксозни стоки, която се справя с кризата заради пандемията много по-добре от съперниците си.

Къдрав бретон и секси бикини с черешки - новата визия на Риана (СНИМКИ)

Ар ен би звездата и Ел Ве Ем Аш лансираха модната марка "Фенти" през май 2019 г. Това е едва вторият лейбъл, създаден от групировката в условията на повишен интерес към луксозни стоки с подкрепата на знаменитости.

Причините за паузата в дейността на "Фенти" не се посочват. След голямото откриване и дебютната колекция изявите на марката бяха скромни, без сериозен маркетинг, дори и преди пандемията.

Парижката централа на "Фенти" запазва малък персонал, който ще се погрижи за оставащите операции. Частният фонд "Ел Катертън", който е свързан с Ал Ве Ем Аш, е взел дял от линията за бельо на Риана "Севидж Х Фенти". Ще бъде запазена и линията й за козметика.

"Фенти" беше първата марка, която Ел Ве Ем Аш създаде след едноименната модна къща на Кристиан Лакроа през 1987 г. Тя я продаде през 2005 г. без да е постигнала печалба. Ел Ве Ем Аш е собственик на други модни къщи от ранга на "Кристиан Диор" и "Живанши".
БТА