Меган Маркъл
Меган Маркъл / Guliver/Getty Images
Американската красавица със смесена кръв Меган Маркъл е родена на 4 август 1981 г. Майка ѝ Дория Рагланд е афроамериканка и е клиничен психотерапевт, а баща ѝ Томас Маркъл е с датски и ирландски корени и е специалист по осветлението в телевизия. Тя израства в Лос Анджелис. Учи в католическа гимназия, а след това завършва Северозападния университет в Илинойс, специалност театър и международни отношения.
Семейството на Меган Маркъл – истинска драма като от сапунена опера

Родителите на Меган Маркъл се развели, когато тя била на 6 години, но въпреки това я отгледали с общи усилия.

Бащата на Меган, който работел като осветител в сериала "Женени с деца", често я взимал със себе си на снимачната площадка. Именно там се зародила и обичта на Меган към кучетата. Хора от продукцията разказват, че годеницата на принц Хари заделяла от вечерята си, за да храни кучето от сериала - Бък, много обичала да го гали и да си играе с него.
Има полубрат и сестра - Томас Маркъл-младши и Саманта Грант, от предишния брак на баща ѝ, с които не поддържа връзка.

Красавицата, която открадна сърцето на принц Хари (СНИМКИ)

Най-известната роля на Меган Маркъл е на горделивата Рейчъл Зейн в сериала "Костюмари". Снимала се е и в други сериали, като "От местопрестъплението: Маями", "Среднощен ездач", "Касъл". Участвала е и в игрални филми, като "Шефове гадняри".

Поддържаше и лайфстайл блог – TheTig.com, който беше закрит през април без обяснение.

За техните отношения стана известно през пролетта на 2016 година, малко след това двойката потвърди слуховете.
Guliver/Getty Images

Освен с актьорство красавицата се занимава и с хуманитарна дейност. Благотворителните каузи, с които се ангажира, са равенството на половете, образованието на момичетата, стигмата на менструацията. Разказвала е как майка ѝ я е водила в гетата в Ямайка, за да види сама мизерията. Това наистина я е накарало да осъзнае социалното неравенство и да мисли за благотворителност.

Учителка на Меган Маркъл: Принц Хари не знае какъв късмет е извадил

Едва 11-годишна Меган пише писмо до тогавашната първа дама Хилари Клинтън, за да изкаже възмущението си от реклама на сапун, според която мястото на жените е в кухнята.

През 2011 г. Меган се омъжва за филмовия продуцент Тревър Енгелсън, но след две години се развежда.

Меган Маркъл вече се държи и облича като истинска принцеса (СНИМКИ)

Меган и Хари се запознават в Торонто през 2016 година, където тя живее, след като обща позната им урежда среща „на сляпо“. Любовта между принца и американската актриса, която е с 3 години по-голяма от него, пламва веднага и не остава дълго в тайна.

Принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Новините около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл четете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук