/ ThinkStock/Getty Images
Край Капитолия в столицата на САЩ Вашингтон поставиха специални рампи за патици, пише "Хъфингтън пост".

Съоръженията са проектирани и построени от федералната агенция "Капитолийски архитект", която отговаря за поддръжката, дейността, благоустрояването и запазването на комплекса от държавни сгради на федералните органи на властта. Това е станало в сътрудничество с организация с идеална цел, която спасява дивите животни в градската среда на столицата на САЩ.




Рампите са предназначени да помагат на птиците да преминават през борда край Огледалното езеро пред Капитолия. По информация на организацията Огледалното езеро обитават четири семейства зеленоглави патици. Липсата на рампите е заплашвала с гибел патиците, споделят от организацията.

Не е ясно как са успявали до този момент водоплаващите да преодоляват препятствието.




Конгресменът от Републиканската партия Марк Уокър обаче осъди разхищението на държавни средства. "Ако изглежда като патица и ходи като патица, то трябва да бъде правителствен разход", написа той в Twitter с което си осигури 3800 коментара. "Защо мразите патиците", пита един от коментиращите. Друг не спестява на Уокър определението "чудовище": "Трябва да си чудовище, за да наречеш това разхищение".




Лента.ру припомня, че през ноември 2016 г. в Нова Зеландия построиха подлез за пингвини.
БГНЕС