Прочутите приятели - тигърът Амур и козелът Тимур от Приморския сафари парк - са посрещнали Новата година под елхата и са получили много подаръци, съобщи ТАСС.

Тигърът Амур станал вегетарианец, но само за един ден

Животните са били пуснати от клетките си час и половина по-рано от обичайното. В 8.30 часа местно време Амур, следван от Тимур, са започнали ежедневната обиколка на границите на парка и са били изненадани от необичайните предмети, които са се появили през нощта. Всичко случващото се с двете животни е наблюдавано онлайн с помощта на шест камери, четири от които са били монтирани от ръководството на сафари парка, а две от телевизионния канал "Россия 24".

Под грижите на тигъра Амур козелът Тимур качи няколко килограма (СНИМКИ)

Обхождайки владенията си, приятелите открили на различни места поставените им там лакомства. За Амур било приготвено месо, а за Тимур - пресни зелеви листа. В едно от любимите си места тигърът и козелът намерили елха и окачени на нея подаръци - лакомства и играчки. Докато Тимур не проявил особено любопитство, Амур изследвал внимателно всички подаръци и дори ги опитал на вкус, включително окачените на елхата моркови и ябълки.

Източник: БТА