Чаровният принц Хари или Хенри Чарлз Албърт Дейвид Уелски – както е цялото му име, е роден на 15 септември 1984 година. Той е шести по ред наследник на трона на Великобритания.

По-малкият син на принц Чарлз и Даяна прекарва ранните си години в прочутата сред заможните слоеве на обществото детска градина на г-жа Майнърс. Това става по настояване на майка му Даяна, която държи синовете ѝ да израснат в „нормална“ обстановка.
  По-нататъшното си образование принцът получава в „Лъдгроув“ – училище с пансион. Гимназиалните си години принц Хари прекарва, учейки в най-елитното средно училище - Итънския колеж.

принц Хари
Gulliver/Getty Images

Когато Уилям и Хари са още деца, родителите им се разделят. Момчетата остават да живеят при майка си. През 1997 година, когато Хари е едва 12-годишен, принцеса Даяна умира при автомобилна катастрофа в Париж.

принц Хари
Gulliver/Getty Images

През 2017 година принц Хари сподели в интервю, че е претърпял "пълен хаос" преди да потърси помощ, за да се справи с емоциите си след смъртта на майка си.

Висшето си образование Хари получи в Кралската военна академия Сандхърст. В края на 2007 година и началото на 2008-а той служи в Афганистан като военен авиодиспечер, координирайки полетите срещу талибаните. След като новината за пребиваването му там бе разгласена от чуждестранната преса, се наложи принцът предсрочно да прекрати пребиваването си в Афганистан поради съображения за сигурност.

Хари, както и брат му Уилям, посвещава много време на благотворителни организации. Двамата вървят по стъпките на майка си Даяна, която винаги се стремеше да помага на хората в нужда.

Хари е любител и на различни спортове като поло, ски и мотокрос. Голям фен е на Съюза по ръгби.

Синът на принц Чарлз и принцеса Даяна си спечели прозвището „лошото момче“ заради няколко скандала, а и заради привързаността му към шумните партита.

Лошото момче принц Хари (СНИМКИ)

Още като тийнейджър попада на първите страници на пресата заради употребата на алкохол и марихуана. През януари 2005 г. пък се появяват негови снимки в нацистка униформа. През лятото на 2012 г. в. „Сън” публикува негови голи снимки от бурно парти в Лос Анджелис.

Личният му живот също е на показ и често е по страниците на таблоидите. Първата му приятелка е Лаура Джерард Лий, за която се знае малко. Най-дълготрайната му връзка обаче е тази с южноафриканката Челси Дейви, студентка по счетоводство в университета в Кейптаун. Тя е дъщеря на мултимилионер, собственик на компания-организатор на сафарита.

Челси Дейви и принц Хари
Gulliver/Getty Images

След раздялата си с Челси и няколко краткотрайни авантюри принц Хари започва да се среща с Kpecидa Бoнac. Макар двамата да остават заедно две години и дори да се чуват слухове за годеж, на всички е ясно, че семейството му не одобрява бившата манекенка. А в годините след сватбата на Уилям, след раждането и на племенниците му, всички забелязват явната промяна в поведението на по-малкия син на принц Чарлз. Той вече открито споделя, че мечтае за свое семейство.

През годините принц Хари е свързван с водещата Натали Пинкам, поп звездите Ели Голдинг и Моли Кинг, модела Каси Съмнър, телевизионната водеща Каролайн Флак, модела Флорънс Бруднел-Брус и актрисите Джена Колман и Джулиет Лабел.

През 2016 година Хари среща Меган Маркъл в Торнто. Любовта между принца и американската актриса, която е с 3 години по-голяма от него, пламва веднага и не остава дълго в тайна. Двамата се сгодяват през ноември 2017 година. Те сключват брак на 19 май 2018 г. в параклиса „Сейнт Джордж“ в Уиндзорския замък.

принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

На 6 май 2019 година на бял свят се появява техният първороден син Арчи.

принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Въпреки малките му прегрешения в миналото, принц Хари успя да спечели британците не само с усмивката си, но и с военната си кариера и отдадеността си на благотворителни организации, подпомагащи ветерани и други каузи.

И още:

Меган и Хари показаха бебето си (СНИМКИ)

Какво вещаят звездите за кралското бебе на принц Хари и Меган

Лошото момче принц Хари и разведеното момиче със смесена кръв (СНИМКИ)

Принц Хари - палавият син на Чарлз и Даяна

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук