Принц Хари заяви, че иска да си върне "баща си и брат си", в първото ексклузивно интервю за ITV.

Снимано в Калифорния, където Хари живее сега, в интервюто принцът навлиза в безпрецедентна дълбочина и детайли за живота в и извън кралското семейство.

В разговор с водещия на ITV News at Ten Том Брадби, с когото Хари се познава от повече от 20 години, принцът сподели личната си история. 90-минутното специално предаване ще бъде излъчено два дни преди публикуването на автобиографията на принц Хари "Spare" на 10 януари, като част от рекламната кампания на книгата.

След мемоарите на принц Хари: И Меган Маркъл ще издаде свои

Задълбоченото интервю ще обхване редица теми, включително личните му взаимоотношения, нечувани досега подробности около смъртта на майка му Даяна и поглед към бъдещето му след напускането на кралското семейство заедно със съпругата му Меган Маркъл.

20-секунден предварителен клип се чува как Хари казва на Том, че "никога не е трябвало става така". "Никога не трябваше да става така, искам семейство - не институция", казва той на водещия на новините по ITV.

"Те смятат, че е по-добре да ни направят злодеи. Те не показаха желание за помирение. Бих искал да си върна баща си. Бих искал да си върна брат си", казва Хари.

Майкъл Джерми, директор на отдел "Новини и актуални предавания" в ITV, заяви: "Изключително рядко се случва член на кралското семейство да говори толкова открито за преживяванията си в сърцето на институцията. Интервюто на Том Брадби с принц Хари ще бъде предаване, което всеки, който има информирано мнение за монархията, трябва да гледа."

Иън Рамзи, управляващ директор и изпълнителен продуцент на ITN Productions, заяви: "Версията на Хари за събитията съдържа много елементи, които не сме чували досега, както ще видят зрителите. Това е сурова и интимна гледна точка към отношенията му с най-близките му хора и моментите, които са го оформили."

През уикенда изтекоха още разкрития от на принц Хари и изглежда, че кралското семейство трябва да се подготви за още бомбастични разкрития през 2023 г.

38-годишният кралски потомък трябва да издаде мемоарите си този месец, като книгата ще последва поредица от интервюта, документални филми и риалити предавания, в които той говори за семейството си.
БГНЕС