/ Gulliver/Getty Images
Британският принц Хари каза, че той и съпругата му Меган няма да имат повече от две деца. Хари направи това признание в интервю с експертката по съхранение на видовете Джейн Гудал за септемврийския брой на сп. "Вог", предадоха световните агенции. Меган е гост-редактор на този брой на списанието.

Меган Маркъл интервюира Мишел Обама за Vogue

Хари, който подобно на баща си принц Чарлз отправя предупреждения за опасностите пред климата, изрази в разговора безпокойство за планетата, което повдигна въпроса и за идните поколения и за децата. "Максимално две", каза Хари на въпрос за броя на децата, които би искал да има със съпругата си. Той сподели, че това, че през май е станал баща (тогава се роди Арчи, първото дете на Хари и Меган), е променило перспективата му за нещата.

Хари заяви, че унищожаването на околната среда е ужасяващо и допълни, че хората вече живеят в това унищожение. За да илюстрира какво има предвид, той каза, че хората сега са като в експеримента със живите жаби в прогресивно загряваща се вода. "Ние сме като жаби във водата и вече сме в кипящата вода", заяви той.

Меган и Хари по-влюбени от всякога на бейзболен мач (СНИМКИ)

"Винаги съм си мислел, че това място ни е дадено на заем. Ние трябва да можем да оставим нещо по-добро зад нас за идното поколение", допълни той.

В същото интервю принц Хари говори и за неосъзнатата склонност към расизъм, като каза, че някои хора не си дават сметка за собствените си предразсъдъци и сравни това със стигма, която се предава от поколение на поколение, предаде Ройтерс.

Най-нежният кадър: Принц Хари и Меган показаха нова снимка на сина си

Принцът каза, че когато директно се каже на човек, че е направил или казал нещо расистко, той веднага ще заяви, че не е расист. Но хората неосъзнато могат да бъдат расисти заради средата, в която са отраснали и са били отгледани. Хари каза, че "точно както стигма, която се предава от поколение на поколение, перспективата за света, за живота и за хората е нещо, което се научава" от семейството, от по-възрастните поколения, от рекламата, от средата, в която човек живее.

Принц Хари в миналото разкритикува расистки нотки в някои медийни информации за съпругата си, която е афроамериканка по майчина линия и бяла по бащина линия, припомня Ройтерс.

И още:

Защо бебето на принц Хари и Меган носи презимето Маунтбатън-Уиндзор?

Хари и Меган обявиха името на първото си бебе

Меган и Хари показаха бебето си на света (ВИДЕО/СНИМКИ)


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА