Почти два месеца след смъртта на принц Филип някои подробности около неговото наследство излизат наяве, съобщава „Венити Феър“.

Напълно очаквано повечето от имотите му ще отидат при вдовицата, кралица Елизабет II, но стана ясно, че Филип е оставил щедра сума на хората, които са останали неотлъчно до него в последните му часове, пише каналът "Royal News" във vbox7.

70 години заедно: Кралица Елизабет II и принц Филип (СНИМКИ)

Той е оставил доста щедра сума на тримата мъже, които са полагали грижи за него. Това разкрива източник от Бъкингам пред вестник „Сън“.

"Това са неговият личен секретар, бригадир Арчи Милър Бейкуел, неговият паж Уилям Хендерсън и икономът му Стивън Ниедохадло". Тримата мъже бяха част от антуража зад ковчега на херцога на Единбург на погребението му в замъка Уиндзор. Милър Бейкуел беше неговата дясна ръка повече от десетилетие, докато Хендерсън и Ниедохадло се редуваха да прекарват време с него в селската къща в Сандрингам, в която той се премести през лятото на 2017 г..
Децата на Филип, принцовете Чарлз, Андрю, Едуард и принцеса Ан, могат да "вземат каквото поискат" от колекцията от 13 000 книги, които се намират в библиотеката на Бъкингамския дворец, разкрива източникът на „Сън“. След завръщането си от лондонската болница, където беше приет, херцогът на Единбург се посветил на подписването на някои от портретите си, за да ги даде на персонала, който се грижел за него.

Принц Филип - силата и опората на кралица Елизабет Втора (СНИМКИ)

Появиха се слухове, че Филип е лишил от наследство внука си Хари, като наказание за последните му изяви, но източникът от Бъкингамския дворец отхвърли всички спекулации по темата. Херцогът на Единбург е уредил каква сума иска да остави на внуците си "отдавна".