Прическата, след която всички се обръщат (ВИДЕО)

За тази лесна и изключително ефектна прическа с плитки не ви трябва нищо друго освен четка, няколко фиби, прозрачни ластичета и ...точните стъпки.

Стартираме като разресваме добре косата – хубаво е да не е прясно измита, а на поне един ден, за да е лесна за обработка. Преди да сме започнали да сплитаме косата, създаваме лек обем с топиране отзад.

Десет супер трика за перфектна прическа

След това започваме плитките. Разделяме най-предния кичур на 3 малки кичура и започваме да преплитаме най-крайните един върху друг. С всяко следващо преплитане взимаме по малко коса и продължаваме да сплитаме в посока назад, докато не стигнем до средата на тила. И връзваме косата на опашка с прозрачно ластиче.

На колко години откриваме идеалната прическа

Следващата плитка сплитаме по същия начин и отново накрая връзваме на опашка с ластиче. Накрая двете опашки съединяваме, разделяме на 3 сектора и досплитаме на опашка, която омотаваме на кравайче и прикрепяме с фиби.

Какво да хапваме за дълга, здрава и красива коса

Време е за финалните детайли. Ако отзад на темето косата ви стои леко разделена – това е нормално – пригладете с четката и фиксирайте с фиби. После леко и внимателно придърпайте от всяка плитка малко коса, за да стане оптически по-обемна. Придърпайте и в корените, ако прецените. Трябва ви малко усилие, внимание и старание, за да я нагодите да изглежда точно така, както искате.

Още за тази разкошна прическа с плитки – вижте във видеото!