Да се родиш в кралско семейство си има много предимства. Но животът в двореца идва заедно с много отговорности, а с тях и правилата, които трябва да спазва всеки, пише каналът "Royal News" във vbox7. Ето и кои правила са част от възпитанието на малките принцове и принцеси:

Здравословно хранене

Установяването на навици свързани със здравословно хранене е изключително важно за малките кралски особи. На тях изрично им е забранено яденето на пакетирани храни. Но да се хранят здравословно не е сложно, когато имаш най-добрите готвачи и качествени продукти на разположени.

Задължителен дрескод

Всеки детайл от визията на кралското семейство е внимателно избран и дрехите на децата не правят изключение. На всички момченца им е забранено да носят панталони и затова се обличат в шорти до 8-годишна възраст. А малките принцеси трябва да избягват панталоните и да носят само рокли.

принц Джордж и принцеса Шарлът
Gulliver/Getty Images

Не могат да играят Монополи

Самата кралица забранява игрите на Манополи по време на семейни събирания. Причината е, че играта предизвиква твърде много спорове и конкуренция между участниците. Вместо това, децата могат да играят на скрабъл, както правят техните родители.

принцесите Леонор и София
Gulliver/Getty Images

Момичетата не носят тиари

За разлика от филмите и приказките, в реалния живот малките принцеси не носят тиари. Според правилото им се разрешава, чак когато се омъжат. Именно затова, принцесите носят за първи път тиара на сватбения си ден.

Не могат да задържат подаръци

Очакването на повечето хора е, че кралските деца са обсипвани с подаръци и това до някъде е така. Например през 2014 г. принц Джордж получава 774 подаръка. Кралското правило обаче гласи, че принцовете и принцесите трябва да приемат подаръците от името на кралицата, но нямат право да ги задържат.

Игри навън

Кралското семейство е привърженик на игрите навън, като за тях е важно принцовете и принцесите да бъдат активни и да са свързани с природата. Независимо дали вали дъжд или грее слънце, те трябва да прекарват по-голямата част от деня навън.