Понякога хвърляме на вятъра много пари, време и усилия за нещо, което е можело да бъде направено по много по-бърз, евтин и лесен начин. С някои малки хитринки можем да улесним живота си. Вижте ги:

Яжте бургера наобратно

Бургерите сe хапват трудно, защото може да изпуснете част от съдържанието. Това е така, защото горната питка е по-дебела от долната. Ако ядете бургера си по обичайния начин, долната питка не може да абсорбира всички сосове и те се разтичат. Но ако хапвате бургера наобратно, това няма да се случи.

Как да затоплим изстиналата пица?

Останалата от вечерта изстинала пица може да стане толкова вкусна и сочна, както когато сте я поръчали, но ако знаете как да я затоплите. Повечето хора веднага биха я сложили в микровълновата печка, но това е грешка. Микровълновата ще направи тестото клисаво и няма да има хубав вкус. Най-добрият начин за притопляне на пицата е директно върху котлона.

Пет хитри трика, които ще улеснят кухненските ви задължения (ВИДЕО)

Как да разтворим шамфъстък?

Вместо да се чудите какви прибори и начини да използвате, просто вземете черупка от друг, вече разтворен шамфастък, и го разтворете с нея. Това винаги действа безотказно.

Няколко хитринки за всеки ден

Как да обелим по-лесно портокал?

Някои портокали са лесни за белене, но има и такива, които много трудно можем да обелим. Ако искате лесно и без усилия да се справите, сложете портокала за 15 минути във фризера.

Пет необичайни хитринки за подържане на добро здраве (ВИДЕО)

Как да изстискаме лимон без сокоизстисквачка?

Когато нямаме сокоизстисквачка, изстискваме лимоните с ръце. Най-добре за целта обаче ще ви послужи кухненската щипка.