Парис Джексън
Парис Джексън / Gulliver/Getty Images
Парис Джексън говори за опасността от пристрастяващи лекарства, предписани според нея от твърде много лекари. Парис Джексън преживя депресия.

Благодарение на личния си опит дъщерята на Майкъл Джексън днес вече може да говори за себе си. Пред списание LVR, 23-годишната жена се нахвърли срещу психиатри, които, според нея, предписват наркотици, предизвикващи пристрастяване, твърде лесно, „като бонбони“. „Трябва да има по-добър процес на проверка: преди да вземете наркотици – или нещо още по-опасно, като продажба на пистолет – трябва да бъдете проверени“, каза тя. „Това е важно за всякакви ситуации...Психиатрите дават лекарства, предизвикващи пристрастяване, като бонбони, без наистина да контролират пациента. Няма нищо лошо в проверката”.

Баща ѝ, който почина през 2009 г. от сърдечен удар, самият той беше жертва на смъртоносен коктейл от лекарства, предписани от лекаря му. Оттогава младата жена, която тогава е била дете, също е преживяла тъмни периоди на пристрастяване към наркотици и алкохол и периоди на самоунищожение. „Опитах се да се самоубия няколко пъти. Един от тези моменти беше публично достояние", каза тя пред Rolling Stone през 2017 г. за опита си за самоубийство през 2013 г. В това интервю тя каза, че в миналото са ѝ предписвали същите антидепресанти като тези на баща ѝ.

През 2020 г., в сериал, продуциран от бившия ѝ спътник и достъпен във Facebook, наречен „Нефилтриран: Парис Джаксън и Габриел Глен“, тя добавя: „Да, опитах да се самоубия няколко пъти“.
БГНЕС