/ iStock/Getty Images
По време на сканирането на най-старата статуя на Буда експерти от Холандия очакваха да открият интересни резултати. Констатациите обаче просто шокираха експертите.

Деца откриха човешки кости на плажа в Китен (ВИДЕО)

В най-древната статуя на Буда холандски експерти са открили човешки скелет. Сканирането на скулптурата е показала, че във вътрешността на древната скулптура има човек, седящ в поза „лотос” и повтаря и повтаря позата на Буда.

Откриха останки на най-древния човешки вид

Професор Е. Бейн е сигурен, че намерените фосили вътре в скулптурата може да принадлежат на известен монах от Китай - Лю Юан.

Oткриха предполагаемото родно място на Свети Петър

Най-изненадващият факт обаче се оказва, че „тухленият човек” вътре в скулптурата е запечатан в статуетка, докато все още е жив. Специалистите отбелязват, че това е най-древният начин за съхранение на човешки тела, който преди се е срещал само в митове и легенди. Вероятно този метод на погребение е бил практикуван от будистите в Япония.

Откриха неизвестен досега гущер… в стомаха на динозавър

В историческите архиви специалистите успяха да открият свидетелства за монаха Лю Юан. От тях става ясно, че мъжът се подготвял за мумификация повече от две години.

Най-странните неща, които са били открити в статуи (ВИДЕО)

В продължение на 1000 дни Лю Юан е консумирал само зърнени храни и ядки. Така монахът се е опитвал да се отърве от излишните мазнини в тялото си. През годините той ял и кори от дървета. Смятало се е, че този продукт плаши насекомите, не им позволява да нарушат целостта на останките след смъртта.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БГНЕС