Въпреки гените, които го пазят от наркотици, алкохол и цигари, рок музикантът непрекъснато има проблеми със здравето от друго естество
Въпреки гените, които го пазят от наркотици, алкохол и цигари, рок музикантът непрекъснато има проблеми със здравето от друго естество / Gulliver/Getty Images
Ученият Били Съливан обяви рокаджията Ози Озбърн, бивш фронтмен на групата "Блек сабат” (Black Sabbath), за генетичен мутант, което му е позволило да доживее до 70 години, въпреки разрушителния му начин на живот, съобщава в. "Дейли мейл".

Ози Озбърн е добре, отново станал „циникът, когото познаваме“
 
Специалисти изследвали образци от ДНК на музиканта, от които проличало, че той има гени, които му помагат да бъде устойчив на наркотици и алкохол. "Ози е действително генетичен мутант", заяви биологът Съливан.
 
Но за дълголетието на Озбърн сигурно е допринесъл и фактът, че той вече не близва алкохол, не пуши и не употребява наркотици. Въпреки това рок музикантът непрекъснато има проблеми със здравето от друго естество. Неотдавна той отложи всички дати от турнето си за 2019 година след нараняване при падане. Напоследък той се лекуваше и от пневмония.

Ози Озбърн отменя концерти заради заболяване
 
Озбърн претърпя операция, след като падна в дома си в Лос Анджелис. Инцидентът явно е събудил негово старо нараняване от 2003 година, когато се преобърна със своето АТВ. "Не мога да повярвам, че ми се налага да отлагам концертни дати, сподели рок музикантът. Думи нямам, за да изразя съжалението си, че не мога да тръгна на турне още сега!".
 
Озбърн обеща, че каквото и да стане, ще се опита да завърши планираното турне. По новата програма то трябва да продължи през февруари 2020 година.

И още:

Почина Бърни Торм - китаристът на Ози Озбърн

Ози Озбърн е в болница след усложнения от грип

Рок титанът Ози Озбърн отпразнува 70-ата си годишнина

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА