/ iStock/Getty Images
Спи ви се, а сте на работа? Ударете едно нитро кафе и ще получите летящ старт на деня!

Една чашка кафе изгаря мазнини и захар в тялото

Не, не е нова мода в кафето, а съвсем различен начин за извличането на напитката от кафевите зърна. Няма и никакъв алкохол в напитката - това е просто студено сварено кафе от зърна Stumptown, инфузирано със 100% азот, но то ще ви разтърси.

Как се получава максимална енергичност от такова кафе разказва блогърката Олга Игнатиева - специалист по кафето. Тя не препоръчва такава напитка да се пие от всеки, тъй като може да има различни въздействия.

Kафе в шоколад - изключително добра комбинация с ободряващ ефект

Нитро кафето е вид кафе с добавен азот.
За неговото приготвяне се използва ледено студено сварено кафе, което е наситено с инертния газ чрез оборудване, използвано в бирената индустрия.

Това се прави, за да се подобрят вкусовите характеристики на напитката и да й се придаде специална текстура, характерна за наливна бира, каза Олга Игнатиева. "Какво прави азотът с кафето? Той го насища с малки мехурчета, които създават кадифена текстура.

Вместо редовно черно кафе, получаваме напитка, която прилича малко на тъмна наливна бира. Когато се налива в чаши, има пяна в чашата Азотът също така придава на напитката сладост и кремообразност, което го прави доста приятно за консумация. Също така тази напитка се сервира охладена, тъй като охлаждащото устройство от бирената индустрия се използва за насищане с азот ", обяснява.

Как да направите турско кафе вкъщи? (ВИДЕО)

Кафето нитро може да се счита за един от най-ободряващите разновидности на тази популярна напитка. Всяко хубаво нещо, обаче, идва с негативи, защото обработката с азот налага редица ограничения за това кой и кога може да пие нитро кафе.

"Единственият недостатък на такава напитка е много висока концентрация на кофеин. Ако изпиете 200 милилитра нитро кафе, това ще окаже много силно влияние върху нервната система. Не трябва да го пиете вечер, няма да заспите.

Билката, която ще ви даде енергия колкото чаша кафе (ВИДЕО)

Можете да пиете сутрин, но бих препоръчала да се ограничите до малка доза от тази напитка. Ако пък кофеинът ви действа много силно, то тогава изобщо не я опитвайте", казва още блогърът.

Нитро кафето е противопоказано за хора със слаба нервна система и сърдечни проблеми. Кофеинът може да причини нежелани реакции, включително тревожност, аритмии, главоболие и високо кръвно налягане.
БГНЕС