За много хора ориентирането в интернет се случва чрез търсачката на Google. Без значение колко добър може да сте в търсенето с Google, винаги има нещо ново, което да научите. Вижте в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Защо ни боли главата, когато ядем студена храна?

Вероятно на всеки човек му се е случвало да го заболи главата, когато яде сладолед или пие студена вода. Установено е, че болката идва от бързото увеличаване на притока на кръв през предната церебрална артерия, която е основен кръвоносен съд в мозъка.

Защо ни взимат кръв от безименния пръст?

Това е свързано с анатомията на човешката длан. Сухожилията на палеца и кутрето са свързани с китката. При случайно увреждане може да се получи инфекция, която да засегне цялата ръка. Кожата на безименният пръст е най-нежна, раните заздравяват най-бързо и болката по-малко се усеща.

Как да търсим правилно в Google? (ВИДЕО)

Защо си затваряме очите, когато ядем лимон?

Според Bright Side този рефлекс е останал от предците ни. Когато ядем лимон, ние затваряме очите си, за да не попаднат капки в тях, които могат да навредят на лигавицата.

Защо часовниковата стрелка се движи по посоката на Слънцето?

Преди появата на механичните часовници хората са определяли времето по т.нар. слънчеви часовници. Сянката на стрелката следвала движението на слънцето и по този начин показвала точното „слънчево време”.

Защо птиците летят във V-образна формация

По този начин се поддържат от допълнителното въздушно течение и пестят енергия.