Краят на годината е време за класации и обзори. Такива имат и Google, чиято търсачка е вероятно най-използваната в света. Какво сме търсили ние, българите, през 2019 г.? Вижте в канала "Social Virals" във vbox7:
 
Оказва се, че се интересуваме от всичко. Ако говорим за политика, топ темите са резултатите от изборите в ЕС, както и личностите на Цветан Цветанов и Борис Бонев. Темата за опазването на околната среда също не е далечна на българина и той се е интересувал и от Грета Тунберг, която също намира място в топ 10 на най-търсени личности. Интересували сме се и от личността на Джени Суши.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today 09:00-10:00 I will address #COP25 at the High-Level Event on Climate Emergency in Plenary Baker.

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on


Българинът следи изкъсо и най-актуалните заглавия по салоните. "Доза щастие", "Аквамен" и "Жокера" са топ 3 филмите при търсене. Едва на десето място е филмът с Оскар "Зелената книга", в която участва българинът Димитър Маринов.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GreenBookMovie is the winner of 3 #GoldenGlobes.

A post shared by Green Book (@greenbookmovie) on


При изпълнителите обаче класацията е повече от неочаквано подредена. На първо място е спечелилият последното издание на "Като две капки вода" Стефан Илчев, а веднага след него е естрадната певица Кристина Димитрова. Единственото поп-фолк име е това на Милко Калайджиев, който освен че участва в същото риалити, беше и кандидат за кмет.
 
Топ събитието за феновете на спорта очевидно е бил мачът между България и Англия, а веднага след това - вечното дерби. Интересно е третото място в тази класация, на което попада тенис турнира US Open.
 
В топ 5 при българските сериали и риалити предавания проектите са изцяло познати от ефира на NOVA - "Пътят на честта", "Игри на волята", "Женени от пръв поглед", "Дяволското гърло" и "Маскираният певец".
 
Други интересни търсения са темите за африканската чума, морбили, Брекзит, както и модерните инфлуенсъри и електрически тротинетки. Очевидно българинът се е ограмотил и на тема Чернобил покрай вълненията от едноименния сериал.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

변함없는 세상- 아 고구마 만개 먹은 기분- #chernobil #hbo #미드추천

A post shared by @ pes9399 on

thumbnail: imaginima/tunart/erllre/iStock