Културизмът или бoдибилдингът изисква много лишения, тренировки, воля и отдаденост. Хората, които се занимават с това са достойни за уважение. Някои дори прекрачват границите на човешките възможности. Вижте необикновените истории на трима културисти:

Ромарио Дос Сантос Алвес


Културистът Ромарио Дос Сантос Алвес бил фен на комиксовия герой Хълк и в желанието си максимално да заприлича на него стигнал до опасни крайности. Той се запалил по тренировките във фитнеса, но искал да придобие по-голям релеф и обем на мускулите. Затова започнал да си инжектира забранени вещества на основатата на мазнини и алкохол, които застрашили живота му и се разминал на косъм от ампутация на ръцете.

Всичко това се случва, когато двамата с жена му очакват първото си дете.

Ромарио Дос Сантос Алвес
netinfo

Ернестин Шепърд

Ернестин Шепърд е най-възрастната шампионка по фитнес и бодибилдинг. Днес тя е на 81 години и показва, че няма граници пред човешките възможности.

Нейната история не върви по типичен сценарий. Физическите упражнения идват след усилие да изглежда добре в бански костюм и пълно отчаяние от гледката в огледалото. Тогава тя е на 56 години.

През 2010 година е обявена за най-възрастната жена културист от „Световните рекорди на Гинес“.

Ернестин Шепърд
netinfo

Мат Крокзалески

Добре известният в света на силовите спортове американски щангист и културист Мат Крокзалески си сменил хуриргически пола. Сега се нарича Джейн Мари Крок

Според неговите думи той се е чувствал като девойка в тялото на мъж.  Но преди да предприеме тази стъпка, изчакал да пораснат синовете му.

Интересното е, че през 90-те години Мат е бил пехотинец в армията и част от охраната на американския президент Бил Клинтън.

Мат Крокзалески
netinfo


Вижте още:

Европейският шампион по културизъм раздаде първите си автографи в родния Разград

Екатерина Върбанова: Бодибилдингът е начин на живот

Кюстендилецът Антонио Георгиев стана балкански шампион по културизъм

Експертите: Фитнесът е подходящ за всяка възраст


За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук