папагал
папагал / ThinkStock/Getty Images
Говорещ папагал успя да направи поръчка в сайт за онлайн търговия, имитирайки гласа на своята собственичка.

Откриха нов вид папагал в Мексико (СНИМКА)

Папагалчето Бъди е поръчало комплект подаръчни кутии за 10 паунда чрез домашната система „Алекса“ на „Амазон“, която се контролира с гласови команди.

Необичайната покупка е предизвикала разследване в дома на Корин Преториус в Югоизточен Лондон. Но след като е изключила от списъка със заподозрените своя съпруг и син, Корин е установила, че виновник е Бъди, след като е чула как пернатия любимец си комуникира с домашната система.

Папагал помага в разследването на кърваво убийство

Потребителите на „Алекса“ могат да произнасят команди на нейния говорител и така получават достъп до множество услуги, включително и онлайн пазаруване. Кадри, заснети в дома на Корин, показват как Бъди казва „Алекса“, а устройството на домашната система до него светва в синьо, което означава, че е активирано и готово да изпълнява команди.

Преториус не е обръщала особено внимание на способностите на папагала, докато един ден не получава съобщение, че е била направена поръчка за специални подаръчни кутии.

Папагали наркомани досаждат на фермери

От „Амазон“ посочват, че услугата за гласово пазаруване може да бъде изключена.

„Бъди е толкова смешен. Имаме котка и той имитира и нея. Той обича да търси внимание“, казва Корин, според която птичето дори знае нецензурни думи. /А
 
БТА