Интересът към Северна Корея расте много бързо. Държавата се е превърнала в остров, защитен от влиянието на Запада от своя лидер и силната си армия. 

Интересът към Северна Корея обаче не е само като туристическа дестинация. Хората извън тоталитарната държава проявяват интерес и към начина на живот на местните. Севернокорейците имат редица забрани, с които са принудени да се съобразяват. Каналът "OMG Facts" във vbox7 показва някои от тях:

1. Западната мода

Модерните на Запад дрехи и техният дизайн са забранени от севернокорейския лидер. Причината за това е опит да се спре влиянието на западната култура, която се прокрадва в съседен Китай, с който държавата има сравнително топли връзки.
 
Странната история на Северна Корея – от партия до семейна диктатура

2. Прически


В държавата са разрешени само 18 вида прически за жени и 15 за мъже. Никоя от тези прически не позволява боядисване на косата, затова е и почти невъзможно да се намери боя за коса в магазините в Северна Корея.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#colours #balyajmodelleri #hairstyles #hair #coufeur @bulentamerkuafor

A post shared by BulenTamer (@bulentamerkuafor) on


3. Дамски превръзки

Продукти за дамска хигиена като тампони и женски превръзки за еднократна употреба не се предлагат в Северна Корея. Вместо това жените използват такива за многократна употреба. Това всъщност звучи напълно в съзвучие с модерните зелени идеи.
 
4. Презервативи

Всички видове контрацептиви в Северна Корея са забранени. Да се намери презерватив, е изключително трудно там. Затова кондомите са любим подарък за всички местни.
 
5. Коледни елхи

Официално Северна Корея е атеистична държава. Всички форми на религиозни практики са забранени или следени от държавата. Затова и няма как да си купи човек елха или декорация за нея.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do you have ribbon or glitter in your Christmas tree?😍🎄🔔🎅🍬❄🦌☃️. Sometimes I have glitter, but this year I have a pearl garland💫. ___________________________________________________________ Vad brukar ni ha i granen? Glitter, band eller andra girlanger?😍🎄🔔🎅🍬❄🦌☃️💫. 📸: @inspoforchristmas ___________________________________________________________ #christmastree #christmas #christmasinspiration #gingerbreadhouse #christmasdecor #merryxmas #christmasspirit #holidays #merryandbright #xmas #snow #winter #christmaslights #santa #winterwonderland #cozy #christmasdecorations #snö #christmascheer #snowy #christmaswonderland #gingerbread #christmasmagic #whitechristmas #snowychristmas #christmaswonderland #christmashouse #christmastime #julgra

A post shared by Christmas Spirit🎁🎄⛄🍬 (@inspoforchristmas) on


6. Модерни комуникации

От население от 15 млн. души едва 1 млн. имат мобилни телефони в Северна Корея. Те обаче не могат да се обаждат на номера извън чужбина. В чужбина могат да се обаждат само туристите в държавата, като дори и техните разговори често са подслушвани.
 
7. Пътувания в чужбина

Това като цяло е нарушение на човешките права, но в Северна Корея е така. Причината е чуждото влияние, а и огромната вероятност "туристите" да не се върнат в Северна Корея изобщо.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#OpenSky#aviation#sky#fly#airplane#flight#clouds#wing#sun#colourbeauty

A post shared by OpenSky (@opensky.club) on