Най-добрите и най-скъпите стриди в света произхождат от различни региони. Въпреки че цените зависят от сезона и наличностите, тези пет вида стриди винаги са в челните позиции.
Обикновено стридите се свързват с луксозна вечеря. Високите им цени се дължат на сезонната наличност, на далечните им източници в моретата на Австралия, Франция или Северна Америка, както и на дългия им период на отглеждане. Въпреки това има някои видове стриди, които се отличават от останалите. Ако вече сте опитвали и обичате пресни стриди, не забравяйте да опитате тези първокласни видове, когато имате възможност.
Стридите Bluff се срещат в малък воден басейн в Нова Зеландия, по-специално между град Bluff и остров Стюарт, от март до август. Тъй като е невъзможно да се отглеждат на друго място, те могат да бъдат уловени само в дивата природа. Това оправдава високата им цена. Познати като "Bluffies", те се описват като месести, силно солени и леко сладки.
Стридите Belon се събират в река Belon във Франция. Въпреки че в миналото тези миди са били доста редки, нарастващото търсене през последните няколко години ги направи по-широко достъпни в изисканите ресторанти. Обикновено се отбелязва, че опитващите за първи път трябва да са напълно свободни от предразсъдъци, тъй като е известно, че те имат ясно изразен меден вкус с нотки на лешник. Може да се влюбите във вкуса им или да го намразите завинаги.
Откакто семената от стриди Kumamoto са пристигнали в САЩ, тяхната популярност само нараства. Първоначално тези скъпи стриди са били събирани в префектура Кумамото и са били известни с дългия си период на отглеждане. Стридите "Куми" са леко солени, кремообразни и със сладък, маслен завършек.
Стридите Coffin Bay, които се срещат в Австралия, са известни като едни от най-добрите стриди заради сладко-соления и деликатен вкус. Спокойната вода в залива е благоприятна среда за развитие на текстурата и сладостта на мидите.
Fine de Claire е често срещана стрида в няколко ресторанта за изискана кухня и това е така, защото те са по-лесни за консумация. С по-постно месо и по-мек вкус, тази първокласна стока се добива предимно в Марен, Франция.
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Обикновено стридите се свързват с луксозна вечеря. Високите им цени се дължат на сезонната наличност, на далечните им източници в моретата на Австралия, Франция или Северна Америка, както и на дългия им период на отглеждане. Въпреки това има някои видове стриди, които се отличават от останалите. Ако вече сте опитвали и обичате пресни стриди, не забравяйте да опитате тези първокласни видове, когато имате възможност.
Стридите Bluff се срещат в малък воден басейн в Нова Зеландия, по-специално между град Bluff и остров Стюарт, от март до август. Тъй като е невъзможно да се отглеждат на друго място, те могат да бъдат уловени само в дивата природа. Това оправдава високата им цена. Познати като "Bluffies", те се описват като месести, силно солени и леко сладки.
Стридите Belon се събират в река Belon във Франция. Въпреки че в миналото тези миди са били доста редки, нарастващото търсене през последните няколко години ги направи по-широко достъпни в изисканите ресторанти. Обикновено се отбелязва, че опитващите за първи път трябва да са напълно свободни от предразсъдъци, тъй като е известно, че те имат ясно изразен меден вкус с нотки на лешник. Може да се влюбите във вкуса им или да го намразите завинаги.
Откакто семената от стриди Kumamoto са пристигнали в САЩ, тяхната популярност само нараства. Първоначално тези скъпи стриди са били събирани в префектура Кумамото и са били известни с дългия си период на отглеждане. Стридите "Куми" са леко солени, кремообразни и със сладък, маслен завършек.
Стридите Coffin Bay, които се срещат в Австралия, са известни като едни от най-добрите стриди заради сладко-соления и деликатен вкус. Спокойната вода в залива е благоприятна среда за развитие на текстурата и сладостта на мидите.
Fine de Claire е често срещана стрида в няколко ресторанта за изискана кухня и това е така, защото те са по-лесни за консумация. С по-постно месо и по-мек вкус, тази първокласна стока се добива предимно в Марен, Франция.
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня