Най-много се пълнее на ваканция в Турция
Най-много се пълнее на ваканция в Турция / снимка: Reuters, архив

Изборът къде да прекарат лятната си почивка изправя много семейства пред дилема. Ново изследване ще направи изборът малко по-лесен. Специалисти подредиха дестинациите, където най-много се пълнее.

Турция оглавява класацията заедно с Кипър. Типичната десетдневна ваканция в двете страни ще ви коства почти два килограма на талията, независимо в турската или кипърска част на Средиземно море сте избрали да почивате.

Португалия е след тях с почти килограм и половина, натрупани за десет дни в страната. Нездравословният начин на хранене в тези дестинации е основната причина посетителите й да трупат излишно тегло.

Много зависи какво предлага шведската маса, каквато се предлага в по-голяма част от хотелите. САЩ, известни с веригите за бързо хранене, които са претъпкани с туристи, заслужено заемат четвърто място в списъка.

Всеки пети британец се оплаква, че коремчето, което са пуснали в някоя от тези страни, им е коствало връзката. За повечето туристи храната в чужбина е по-евтина, отколкото у дома, което ги кара да ядат по-често.

Франция е седма в анкетата и се слави като една от страните с по-високо качество на предлаганата в хотелите храна, обобщава БГНЕС.

Половината от летовниците признават, че по време на почивка в чужда страна пият повече алкохол, отколкото у дома. Жените качват по-малко килограми в сравнение със срещуположния пол. Британците, които остават вкъщи по време на лятната си отпуска, запазват теглото си непроменено.