Много хора имат проблеми с киселините в стомаха, дори когато внимават с какво се хранят. Стомашните киселини са изключителни неприятни и освен от лекарства те понякога може да се повлияят и от билки и растения, които имат лечебни свойства срещу този дискомфорт. Каналът "Баба знае" във vbox7 разкрива кои са тези билки:

Лайка

Лайката е лечебно растение, което се използва често при различни заболявания. Чаша чай от лайка може да има успокояващ ефект върху храносмилателния тракт. Ако имате алергия към амброзия, не използвайте лайка.

Лайката - най-мощният природен лечител

Джинджифил

Коренът на растението джинджифил е друга добре позната билка, която облекчава неразположението в стомаха. Използва се от векове като народно лекарство срещу киселини.

джинджифил
iStock/Getty Images

Женско биле

Женско биле, наричано още сладък корен или сладник, е вид растение от семейство Бобови. Женско биле подпомага образуването на слуз в стомаха, успокоява възпалението и намалява влиянието на различни фактори, които дразнят чревната лигавица. Намалява спазмите в храносмилателния тракт. Укрепва чревната лигавица и увеличава нейната устойчивост срещу солната киселина.

Лечебни билки срещу болка и възпаления

Мащерка

Ако ви допада миризмата и вкуса на тази билка и подправка, можете спокойно да ѝ се доверите. Тя не само ще ви лиши от киселините, а и ще потисне гаденето и дори ще премахне болките в стомаха ви.

Мента

Ментата успешно регулира стомашните киселини и има противовъзпалителен ефект. Също така има приятен и свеж вкус.

мента
iStock/Getty Images


Бял равнец

Билката помага при силни стомашни киселини, газове и други стомашни неразположения. Чай от бял равнец ще облекчи неразположението от киселините в стомаха.

Как да се справим със стомашните киселини?

Ангелика

Тази билка е сравнявана дори с женшена. Перфектно действа на храносмилането и помага при колики. Успокояващото ѝ действие се дължи основно на съдържанието на валерианова киселина. ВАЖНО! В големи количества тази билка е отровна и може да повлияе върху кръвното налягане и дишането.

ангелика
iStock/Getty Images