/ БГНЕС
Илон Мъск призна публично, че редовно използва кетамин, предписан от лекар, за да се бори с депресията си. Милиардерът разказа за това в интервю за журналиста Дон Лемон.

Създателят на Tesla обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага да стабилизира психическото си състояние. "Понякога получавам някакво негативно химическо състояние в мозъка си, като депресия, предполагам. И кетаминът помага на човек да се справи с лошото настроение", каза Мъск и добави, че има рецепта за лекарството от "истински лекар" и използва "малко количество на всеки две седмици".

Милиардерът вярва, че депресията му е генетична и отрича да злоупотребява с наркотика, като отбелязва, че почти винаги е "чист". "Ако употребявате твърде много кетамин, не можете да работите наистина. Аз имам много работа, обикновено работя по 16 часа на ден, така че нямам ситуация, в която мога да бъда психически необременен за дълъг период от време".

През октомври миналата година звездата от "Приятели" Матю Пери почина от "остър прием на кетамин". Актьорът почина в дома си в Лос Анджелис, като тялото му беше открито в гореща вана от неговия асистент.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС