Мерцедес разработва нов луксозен модел Pullman Limousine
Мерцедес разработва нов луксозен модел Pullman Limousine / снимка: motorauthority.com
Мерцедес (Mercedes) разработва нов луксозен модел Pullman Limousine, оборудван със специални защитни механизми и предназначен за правителствени ръководители, бизнеслидери, монарси и държавни глави. Това съобщи автомобилният производител, цитиран от ДПА.

Бронираният автомобил е базиран на дългата версия на модела S 600, но е значително по-широк, което осигурява на високопоставените пътници допълнителен простор и мобилност. Новият Pullman ще бъде оборудван с 12-цилиндров битурбо двигател с работен обем от 5513 кубични сантиметра и максимална мощност 517 конски сили.

Новата лимузина ще има заден достъп и по-голяма височина в купето. Зад междинната преграда ще има място за четирима пътници, седящи в луксозни разположени една срещу друга седалки, изцяло според традициите на модела Pullman. Според Мерцедес равнището на сигурност отговаря на стандартите и е одобрено от държавните контролни органи. Защитата на автомобила обаче включва и други екстри като брониране срещу ръчни гранати и други взривни механизми.

Всеки нов Mercedes-Benz S 600 Guard Pullman ще има собствен уникален стил, включващ голям избор на цветове, видове кожа и дърво. Дори най-необичайното искане на клиентите ще може да бъде изпълнено, уверява компанията производител.