/ БГНЕС
Съпругата на президента на САЩ Доналд Тръмп, Мелания, смая всички на церемонията за официалното посрещане на американския държавен глава пред Дома на народното събрание в Пекин. Първата дама се появи с рокля с китайски мотиви, предаде ТАСС.

Вижте още снимки на двете първи дами

Съпругата на председателя на КНР Си Цзинпин, Пън Лиюан, която е считана в Китай за "икона" на националния стил, предпочете строг тъмен тоалет.

Какво се крие зад целувката между Мелания и Доналд Тръмп? (СНИМКИ/ВИДЕО)

Си Цзинпин и Доналд Тръмп бяха облечени в тъмни костюми. Наблюдателите обърнаха внимание на факта, че американският президент беше заложил на червена вратовръзка, съвпадаща по цвят с националния флаг на КНР.
Мелания Тръмп показа умения по калиграфия в японско училище (СНИМКИ)ко

Двамата лидери направиха преглед на почетния караул, изслушаха за няколко минути оркестъра и се присъединиха към китайски и американски деца, които държаха знаменца в ръце. Тръмп прегърна едно от тях.

Усмивката на Мелания Тръмп е хит в Южна Корея (ВИДЕО)

Визитата на президента на САЩ в КНР ще продължи до 10 ноември. Тя е част от обиколката му Азиатско-тихоокеанския регион - една от най-продължителните, предприемани от американски президент през последните 25 години.

Очарование в бяло: Мелания Тръмп на Хаваите (СНИМКИ/ВИДЕО)
БТА