Тръмп
Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че си прекарва страхотно в Китай, предаде Асошиейтед прес. Това изявление той направи, след като заедно с първата дама Мелания Тръмп разгледаха Забранения град в Пекин, придружавани от китайския президент Си Цзинпин и от китайската първа дама Пън Лиюан.

Тръмп
БГНЕС

Там те присъстваха на музикална и танцова програма, в която участваха ученици по оперно майсторство, облечени в традиционни китайски оперни костюми. Този зрелищен спектакъл беше част от програмата по посрещане на Тръмп, който пристигна в Китай по-рано днес.

Тръмп
БГНЕС

След края на музикалната програма учениците приветстваха Тръмп с думите: "Добре дошли в Китай! Ние ви обичаме". Визитата на Тръмп, който е придружаван от държавния секретар Рекс Тилърсън, приключва утре.

Медиите откриха политически подтекст в менюто, сервирано на Тръмп в Корея

Същевременно онова, което вълнува потребителите на социалните медии е как Тръмп ще успее да преодолее блокадата на интернет в Китай, известна като "Великата защитна стена", предаде ДПА.Там социални мрежи като Фейсбук, Туйтър и Гугъл са блокирани, както и новинарски сайтове като "Ню Йорк таймс" и "Уолстрийт джърнъл".

Тръмп пак отнесе подигравки, този път в Япония (СНИМКИ/ВИДЕО)

Потребители на социалните мрежи се чудят как Тръмп, който обича да поства коментари в Туитър, ще преодолее тази блокада от китайска територия. Редовните интернет потребители в Китай успяват да я заобиколят чрез частни виртуални мрежи. Но Тръмп вероятно има свой собствен канал с достъп до Туитър и разчита на сателитна връзка.

Усмивката на Мелания Тръмп стана истински хит в Южна Корея (ВИДЕО)

"Президентът ще туитва каквото си иска", заяви по-рано днес неназован представител на Белия дом в президентския самолет на път за Пекин от Сеул.
БТА