Брад Пит: Мария Бакалова ще бъде голяма звезда някой ден
Южнкорейката Юн Ю-джун спечели награда Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в „Минари“ (Minari).

В категорията беше номинирана и българката Мария Бакалова, тя се бореше за статуетката с изпълнението си в „Борат 2“ (Borat Subsequent Moviefilm).

Големите победители на наградите Оскар (ВИДЕО)

Победителката беше обявена от Брад Пит. При представянето на номинираните актьорът обяви, че Мария Бакалова ще бъде голяма звезда някой ден.

Мария Бакалова на червения килим на наградите Оскар
Gulliver/Getty Images

Българската Пепеляшка на наградите Оскар: Мария Бакалова на червения килим в Ел Ей (СНИМКИ)

Юн Ю-джун заяви в речта си, че Оскарите за нея са предаване по телевизията и че не може да повярва, че стои на сцената със статуетката в ръка. "Не вярвам в съревнованието", сподели актрисата, приемайки отличието, и добави, че вероятно е имала малко повече късмет от останалите претендентки в категорията. 

Някой ден тя ще е голяма звезда: Мария Бакалова на наградите Оскар (СНИМКИ)

Мария Бакалова
Gulliver/Getty Images

Красавици в бляскави рокли завладяха червения килим на наградите Оскар (СНИМКИ)

Сред номинараните за Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля бяха и Глен Клоуз за "Елегия Хилбили" (Hillbilly Elegy), Оливия Колман за "Бащата" (The Father), Аманда Сайфред за "Манк" (Mank).

Въпреки че се размина с престижната награда, Мария Бакалова получи ласкави отзиви за появата си на червения килим. Би Би Си отбелязва, че българката е била зашеметяваща и е успяла да покаже по-бляскавата си страна за разлика от героинята ѝ във филма. 

"Ако някой си заслужи поява на червения килим тази година, това е Мария", допълват от Би Би Си.

Всичко за тазгодишните награди Оскар четете тук