Президентът на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит при встъпването в длъжност
Президентът на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит при встъпването в длъжност / БГНЕС
Новият президент на Франция Еманюел Макрон беше облечен на днешната церемония по встъпването си в длъжност в костюм за скромната сума от 450 евро, предаде Ройтерс.
Агенцията определя това като опит на Макрон да се разграничи от проявите на разточителност в политиката.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ НА СЕМЕЙСТВО МАКРОН ПРИ ВЛИЗАНЕТО В ЕЛИСЕЙСКИЯ ДВОРЕЦ

Фактът, че екипът на новия френски президент разкри цената на костюма, както и че дрехите марка "Луи Вюитон", с които бе съпругата му Брижит, са били наети от модна къща, има значение във Франция. Когато по време на предизборната кампания името на съперника на Макрон от консерваторите Франсоа Фийон бе замесено във финансови скандали, един от тях беше за това, че богат бизнесмен му е подарил два ушити по поръчка костюма на стойност около 13 000 евро.

Бриджит Макрон - новата първа дама на Франция (ГАЛЕРИЯ)

Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит при встъпването в длъжност
БГНЕС

Тъй като според социологическите проучвания почтеността е сред основните качества, които френските избиратели искат президентът да има, поради факта, че са им омръзнали подобни скандали, изборът на облекло от страна на новия президент изглежда изпраща и послание, че той ще бъде различен от предшествениците си, отбелязва Ройтерс.

Еманюел Макрон официално пое кормилото в Елисейския дворец

Бившият президент консерватор Никола Саркози, управлявал Франция между 2007 и 2012 г., водеше лъскав начин на живот. Предшественикът на Макрон, социалистът Франсоа Оланд, който се самонарече "нормалния президент", беше подложен на критики за това, че плащал на фризьора си по близо 10 000 евро на месец.
БТА