/ ThinkStock/Getty Images
Активното вещество в лютите чушки, - капсацинът, забавя развитието на рака на белия дроб при опити с мишки, пише сайтът Лайф.

Експерти: За да сте здрави, хапвайте три-четири чушки седмично

До този извод стигнали учени от университета "Маршъл" в Западна Вирджиния. Онколозите изяснили, че този алкалоид потиска растежа на клетките при аденокарцином на белия дроб по три човешки клетъчни линии и практически напълно ликвидира метастазите.

Китаец изяде 50 люти чушлета за малко повече от минута (ВИДЕО/СНИМКИ)

Капсацинът убива способността на злокачествените тумори да растат и да се хранят активно за сметка на здравите клетки. Веществото спира израстването в поразените от болестта клетки на кръвоносни съдове и не позволява на болните клетки да се разпростират в други тъкани.

люти чушки
ThinkStock/Getty Images

Четете също:

Вижте как изглеждат най-лютите чушки в света (СНИМКИ)

Лютите чушки топят излишните килограми

Хоспитализираха американец, консумирал от най-лютите чушки в света

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
 
БТА