През май 2016 г. Хари и Меган се запознават на среща на сляпо, организирана от тяхната обща приятелка, дизайнерката Миша Нону. В края на октомври всички медии вече знаят, че се двамата се срещат, пише каналът "Royal News" във vbox7.

Началото на май 2017 г. двойката прави своята първа публична изява, както и за първи път за заснети да се целуват. В началото на август двамата заминават в Ботсвана за 36-ия рожден ден на Меган. След като се прибират, Хари запознава Меган с принц Чарлз и Камила, както и с баба си – кралицата.

Меган обявява, че напуска сериала „Костюмари“ в началото на ноември, а в края на месеца е обявен и официалния годеж на Хари и Меган.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

На 19 май 2018 г. двойката се жени в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор, пред стотици гости и милиони зрители от цял свят.

В началото на октомври Меган и Хари тръгват на първото си официално турне, като херцог и херцогиня на Съсекс, като обикалят Нова Зеландия, Кралство Тонга, Австралия, Фиджи. На 15 октомври излиза официално съобщение, че двамата очакват първото си дете.

На 6 май 2019 г. се ражда Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, а неговото кръщене в замъка Уиндзор се провежда на тайна церемония точно два месеца след появата му на бял свят.

Принц Хари Меган Маркъл и Арчи
Gulliver/Getty Images

Двойката обявява на 8 януари 2020 г., че ще се оттеглят като членове на кралското семейство и ще станат „финансово независими“. Юли същата година си купуват дом в Санта Барбара, а в началото на септември обявяват своята финансова независимост и основават своя собствена продуцентска компания.

На 14 февруари 2021 г. Хари и Меган съобщават, че очакват бебе №2. В началото на март същата година излиза и интервюто им с Опра Уинфри, в което разкриват пола на бебето и споделят неща свързани с това, да си част от кралско семейство. На 6 юни Меган и Хари обявяват раждането на второто си дете Лилибет „Лили“ Даяна Маунтбатън-Уиндзор.