Холивуд е обгърнат в блясък, мистика и буди много любопитство. Той се е превърнал в синоним на американското кино и киноиндустрия. Това е мястото, което виждаме от големите екрани в киното или от малките екрани в домовете си. А буквите на хълма в Лос Анджелис са познати по цял свят. Каналът Top Of The Tops във vbox7 разкрива някои любопитни факти за Холивуд, които може би не знаете.

Надписът „Hollywood“

Виждали сме този надпис в десетки сериали и филми. Той е построен през 1923, като първоначално е било изписано Hollywoodland и е бил предназначен за реклама на компания за недвижими имоти. Надписът е трябвало да стои само 18 месеца, но съществува до ден днешен.

Алеята на славата

Тези, които искат звезда на Алеята на славата, трябва да платят $30 000.

Холивуд
iStock/Getty Images

Наградите „Оскар“

Наградите на филмовата академия на САЩ са раздадени за първи път по време на банкет в Блосъм рум в холивудския Рузвелт хотел през 1929 година. Гостите са били 270 на брой, а раздадените статуетки 15.

Първият филм

Първият филм, сниман някога в Холивуд е създаден през 1910 година и се казва "Старата Калифорния . Той бил дълъг 17минути и бил заснет само за два дни.

Най-скъпата продукция

До този момент най-скъпата холивудска продукция е "Карибски пирати: На края на света". Разходите по лентата възлизат на $300млн.

30-те най-добри места в света, които да посетите през 2019 г. (СНИМКИ)

Най-смъртоносният холивудски филм

Направеният през 1931 година филм „Викинг“ се счита за лентата, отнела най-много животи - 27.

15 клишета в холивудските филми, които нямат никаква логика (СНИМКИ)

Най-скъпият черно-бял филм

„Кой се страхува от Вирджиния Улф“ е най-скъпият черно-бял филм. Струвал е 7.5 млн. долара, но тази сума е толкова голяма, заради големият хонорар на актьорите Елизабет Тейлър и Ричард Бъртан.

Холивуд
iStock/Getty Images


И още:

Откраднаха прочутата статуя на Мерилин Монро от Холивуд (СНИМКА/ВИДЕО)

Млад мъж отива на съд за кражбата на статуя на Мерилин Монро 

Изгря 2625-ата звезда на Алеята на славата в Холивуд (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук