/ Gulliver/Getty Images
Остин Клей е познат на властите - вече е съден за оскверняване на звездата на Доналд Тръмп на Алеята на славата
Млад мъж, който вече беше съден за оскверняване на звездата на Доналд Тръмп на Алеята на славата, отива на съд за кражба на статуя на Мерилин Монро, която украсяваше туристическа атракция в Холивуд, предава АФП.

Откраднаха прочутата статуя на Мерилин Монро от Холивуд (СНИМКА/ВИДЕО)

Остин Клей
, който е на 25 години, може да попадне зад решетките за срок до три години, ако бъде признат за виновен за кражба и вандализъм. Нарушителят е бил идентифициран посредством камери за наблюдение.
 

Клей беше пуснат под гаранция след като бе осъден за оскверняването на звездата на Доналд Тръмп с кирка през 2018 г. При обиск в дома му разследващите установили, че Клей е причастен към кражбата на статуята на Мерилин Монро в прословутата поза с развята бяла рокля.
 

Юли 2018-а: Вандал разби с кирка звездата на Доналд Тръмп на Алеята на славата

Свидетел бе видял по-рано този месец мъж да се качва върху инсталацията "Дамите на Холивуд" в началото на Алеята на славата и да отрязва с трион статуята. Изображението на Мерилин Монро от сцената над отдушника на метрото от филма "Проклетите седем години" беше на върха й.

Статуята така и не беше открита в дома на Клей и полицията се опасява, че тя е била повредена по време на кражбата и се е разпаднала на парчета.
БТА