/ БГНЕС, архив
Японският милиардер Юсаку Маедзава си търси приятелка, която да пътува с него до Луната, съобщи Ройтерс. Кандидатките трябва да са навършили 20 години, а изборът ще бъде увековечен в телевизионно шоу.

Поканата си той отправи преди дни, а днес вече има над 21 000 кандидатки за сърцето му. „Тъй като самотата и празнотата бавно ме завладяват, продължавам да мисля само за едно - да обичам само една жена“, написа 44-годишният предприемач на сайта за кандидатурите. „Искам да открия доживотен партньор“, откровен бе милиардерът.
 

В приложение на сайта на телевизионното шоу вече е включен и „любовен диагностичен тест“, където потенциалните кандидатки могат да проверят конкурентноспособността си за офертата на Маедзава.

Японски милиардер ще бъде първият турист до Луната (ВИДЕО/СНИМКИ)

Сред въпросите в теста са „къде бихте отишли с частен самолет“ и „как ще постъпите, ако Маедзава се изпусне във Ваше присъствие“. Кандидатките разбират как са се справили с теста в зависимост от изражението на лицето на Маедзава на снимка, която се появява след изчисляване на резултатите от теста. Милиардерът ще обяви избора си през март.
 

Юсаку Маедзава ще е първият клиент за частен полет около луната на борда на космическия кораб „Спейс Екс“ на Илон Мъск. Той си търси приятелка, която да го съпроводи в космоса. Освен с любима, той иска да сподели изживяването и с хора на изкуството, за да може полетът да им послужи за вдъхновение.

Крайният срок за подаване на документите е 17 януари. Маедзава ще обяви избора си през март. Бизнесменът неотдавна се раздели с приятелката си Аяме Горики, но явно не иска да остава сам дълго.
БТА