Леонардо ди Каприо
Леонардо ди Каприо / Guliver/Getty Images
Холивудският актьор и носител на "Оскар" Леонардо ди Каприо ще се снима във филма на Куентин Тарантино, проследяващ убийствата, извършени от последователи на Чарлз Менсън, предаде Ройтерс, позовавайки се на "Варайъти".

Ди Каприо няма да се превъплъти в образа на Менсън - един от най-известните американски престъпници на 20-и век. Очаква се носителят на "Оскар" да играе застаряващ актьор.

Новият филм на Тарантино ще разкаже историята на серийния убиец Чарлз Менсън

Подробности около все още неназования филмов проект не се съобщават. През ноември миналата година режисьорът Куентин Тарантино, който е и сценарист на филма разкри, че продукцията няма да е биографична, а ще проследи събитията през лятото на 1969 г. Тогава в Южна Калифорния са извършени поредица от жестоки убийства, зад които стоят членове на сектата на Менсън. Сред жертвите е бременната актриса Шарън Тейт.

Серийният убиец Чарлз Менсън почина на 83-годишна възраст

Чарлз Менсън, който излежаваше доживотна присъда като поръчител на девет убийства, почина през ноември миналата година на 83-годишна възраст.

Филмът на "Сони пикчърс" ще излезе на екран на 9 август 2019 г. - точно 50 години след убийствата на Тейт и нейни приятели.
"Варайъти" и "Дедлайн" съобщават, че австралийската актриса Марго Роби е получила предложение да се превъплъти в образа на Шарън Тейт. С проекта на Куентин Тарантино се свързват също имената на Том Круз, Брад Пит и Ал Пачино.
БТА