/ / Gulliver/Getty Images
Тематичният парк "Леголенд" в Уиндзор представи макет на едноименния замък, в който на 19 май ще се състои сватбената церемония на принц Хари и Меган Маркъл, съобщи в. „Дейли експрес”.
 
ВИЖТЕ кралската сватба между принц Хари и Меган в Лего версия

Умаленият модел на замъка е създаден от екип от 11 макет майстори, които са използвали общо около 60 000 лего тухлички.

„Строителите” издигнали замъка Уиндзор в мащаб 1:50 с 39 960 кубчета Лего за 592 часа. Допълнително за други елементи са използвани още над 15 000 кубчета. Изработката на роклята и воала на булката погълнали още 60 тухлички.
 

/ Gulliver/Getty Images


Пред репликата са поставени фигурки на младоженеца принц Хари с оранжева тухличка, пресъздаваща характерната му рижава коса, и избраницата му Меган Маркъл със сватбена рокля и воал. 

Булчинската рокля на Меган Маркъл ще е обсипана с камъни

Представено е и копие на откритата карета „Аскот”, с която младоженците ще преминат през Уиндзор след церемонията в храма „Сейнт Джордж” на замъка. За направата й са използвани 1500 тухлички.
 

/ Gulliver/Getty Images


ГАЛЕРИЯ: Кралската сватба като фабрика за сувенири

Посетителите на тематичния парк могат да видят също миниатюрни копия на кралица Елизабет Втора, съпруга й принц Филип, кума принц Уилям, съпругата му - херцогинята на Кембридж Катрин и две от трите им деца - принц Джордж и принцеса Шарлот.

Там са също престолонаследникът принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила, както и на родителите на Меган Маркъл.
 


Майсторите на макети са изработили и копия на някои от очакваните на сватбата знаменитости, сред които Елтън Джон, които е с неизменните си розови очила, както и дамите от „Спайс гърлс”.

Хари и Меган: без целувка на балкона и шаферки

/ Gulliver/Getty Images


Сватбеният макет ще остане изложен в „Леголенд” в Уиндзор до ноември т.г.
БТА