/ Gulliver/Getty Images
Веднага след като британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл обявиха годежа си фирмите за сувенири на Острова се хванаха на работа.

Не от вчера кралското семейство е сериозен бизнес във Великобритания. Всяка година то осигурява 550 млн. паунда увеличение на икономиката посредством туризъм. Бракът на принц Уилям и Кейт Мидълтън през април 2011 г. стимулира броя на туристите с 350 000 само през същия месец.
 

Gulliver/Getty Images


Принц Хари ще подари на британската икономика 60 млн. паунда

Принц Хари и Меган Маркъл ще сключат брак на 19 май в замъка Уиндзор. Икономисти допускат, че броят на туристите може да бъде дори по-висок от този за сватбата на Уилям и Кейт, предвид факта, че Меган е американка.
 

Gulliver/Getty Images


Прогнози за икономическите ефекти от сватбата показват, че събитието може да донесе финансова инжекция от 500 млн. паунда за икономиката на Обединеното кралство на фона на притока на туристи и празненствата на британците. Експертите изчисляват, че за пътуване и хотели туристите ще похарчат над 200 млн. лири, повече от 150 млн. лири ще „потънат” в десетките партита, свързани със сватбата.
 
ГАЛЕРИЯ: Кралската сватба като фабрика за сувенири

Сувенири с образите на двойката са изложени в туристическите магазини.
 

Gulliver/Getty Images


Часове след обявяването на годежа им сайтове започнаха продажбата на ограничен брой порцеланови чинии, включващи официалния годежен портрет на двойката.