Повече собственици на кучета, отколкото стопани на котки, се определят като много щастливи
Повече собственици на кучета, отколкото стопани на котки, се определят като много щастливи / ThinkStock/Getty Images
Макар да разпознават имената си, котките рядко се отзовават на повика на стопаните си, съобщиха неотдавна японски учени. Възможно е именно поради тази причина повече собственици на кучета да се определят като по-щастливи от "родителите" на писани, пише сп. "Пийпъл".

Кучетата в леглото „гонят“ кошмарите и осигуряват здрав сън

Проучване на специалисти от Чикагския университет, покриващо разнообразни теми, показва, че повече собственици на кучета (36 процента), отколкото стопани на котки (18 процента), се определят като "много щастливи".

По-голям процент собственици на кучета съобщават, че имат по-близка връзка с питомеца си и го възприемат го като член на семейството iStock/Getty Images

Допитването сочи още, че е по-вероятно "родителите" на кучета да са семейни и да притежават собствен дом - фактори, които също допринасят хората да се чувстват доволни от живота.

Искате да сте по-щастливи? Вземете си куче

Авторите на проучването са установили също, че по-голям процент собственици на кучета съобщават, че имат по-близка връзка с питомеца си, възприемат го като член на семейството и намират утеха в "косматото му присъствие".

Снимката е илюстративна
Макар да разпознават имената си, котките рядко се отзовават на повика на стопаните си ThinkStock/Getty Images

Независимо дали стопаните на кучета и котки ще се съгласят с резултатите от допитването, неоспорим факт е, че домашните любимци правят живота по-хубав.

Четете също:

Учени опровергаха твърдението, че кучетата са по-умни от котките

Как изглежда светът през очите на някои животни? (СНИМКИ)


Вижте защо кучето е най-добрият приятел на човека

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА