/ БГНЕС
Българският представител на Eвровизия 2017 Кристиан Костов обеща да строши "Кристалният микрофон", ако го спечели.
 
Кристиан Костов мечтае за престижния трофей от Евровизия

"Страшно ми липсва Москва, страшно ми липсва жилището ми срещу Московския университет, аз всеки ден от прозореца виждам МГУ. Това е като "Добро утро..." за мен. Непременно ще направят среща с феновете или нещо такова и ние ще се видим в Москва. Надявам се да се върна в Москва с кристалния микрофон и да го строша и това да бъде записано на видео. Ще направя break-up video и се надявам то да събере много гледания", каза Костов в интервю, публикувано в YouTube.
 
По късно Depo предаде, че музикантът не бил правилно разбран, защото руските журналисти не му дали да се доизкаже. "Разбира се, че не искам да го строшвам. Руснаците не дадоха да се доизкажа. Това беше метафора. Имах пред вид, че искам да споделя победата с моя екип", поясни Костов.
 
Кристиан Костов на финал на "Евровизия" (ВИДЕО)

Младият изпълнител вече стана най-скандалния участник, защото се установи, че е пял в Крим през 2014 г. Появиха се предположенията, че Киев ще му забрани участие, както го стори с руската певица Юлия Самойлова. Киев все пак го пусна, защото прецени, че Костов е бил непълнолетен при пътуването си до Крим, а освен това тогава в Украйна още не е действал закона срещу посещения без съгласуване с Киев.
 
17-годишният Кристиан Костов, който е финалист от четвъртия сезон на шоуто X Factor у нас, е най-младият участник в конкурса.
 
БТА