Крис Рок
Крис Рок / Gulliver/Getty Images
Крис Рок трябва да поеме отговорност за "ужасните" си шеги, твърди семейството на убитата преди години Никол Симпсън в нашумелия „Случай О Джей Симпсън“.

"Отвратителната" шега на Крис Рок за широко разгласеното и брутално убийство на Никол Браун Симпсън, което разтърси света през 1995 г., не се хареса на сестрата на починалата.

Сестрата на Никол, Таня Браун, защитник на психичното здраве и мотивационен лектор, упрекна комика, че е "преминал границата", като се е пошегувал с такова ужасно престъпление. В интервю за TMZ Таня заяви, че шегата не само не е смешна, но и няма никакъв смисъл, като добави, че да сравняваш воденето на Оскарите с двойно убийство е като да сравняваш "ябълки с портокали". Тя каза още, че болката от ужасното убийство на сестра ѝ е все още прясна за семейството им и подобни шеги са отвратителен опит за хумор. Таня каза още, че звездата от "Всички мразят Крис" трябва да понесе отговорност за неприличното си поведение, съобщава изданието.

По-късно в публикация в Инстаграм Таня написа: "Няма нищо по-прекрасно от това да се събудиш във вторник сутринта и TMZ да ти се обади, че Крис Рок е направил ужасна "шега" за Никол. „Нищо смешно няма в шегата му към Джеда, тъй като тя страда от болестно състояние, и нищо смешно в това да приравни поканата за водене на "Оскар" към двойно убийство. Винаги съм го смятала за забавен, но с това премина границата. Престанете да използвате сестра ми, О Джей и Рон като част от крими комедийната си постановка. Зад тази трагедия стоят семейства!"

Крис спомена инцидента от 1995 г. по време на стендъп шоу в Arizona Financial Theatre във Финикс в неделя. Комикът заяви, че е бил помолен да води церемонията по връчването на наградите "Оскар" през следващата година, след като е бил ударен на сцената от Уил Смит за това, че се е пошегувал със съпругата му Джеда Пинкет Смит. Той се позова на случая с убийството от 1995 г., като каза, че да се върне на Оскарите би било все едно да помолят Никол "да се върне в ресторанта", където е оставила очилата си преди да бъде намушкана с нож.

Никол и 25-годишният сервитьор в ресторант Рон Голдман бяха безмилостно убити през 1995 г., а телата им бяха открити пред дома ѝ в Брентууд, Лос Анджелис. О Джей Симпсън, бившият ѝ съпруг и бивш професионален играч по американски футбол, е обвинен в убийствата, но по-късно е оправдан по всички обвинения.
 

Крис беше порицан за шегата си и в Twitter, като един потребител написа: "Колкото повече Крис Рок говори, толкова повече започваш да разбираш защо Уил Смит го е ударил."

"Уил Смит трябваше да зашлеви още по-силен шамар на КрисРок", гласеше друг туит.
БГНЕС