Американският комик Крис Рок, който беше ударен от актьора Уил Смит на церемонията по връчването на наградите "Оскар" през март, отказа ролята на водещ на следващата церемония през 2023 г. Това съобщи „Холивуд Рипортър“.

"Американската академия за киноизкуство покани Крис Рок да води церемонията за четвърти път през 2023 г., след като изигра подобна роля през 2005, 2016 и 2022 г., но той отказа предложението", отбелязва списанието.

Крис Рок не е знаел, че Джейда Смит има алопеция

По време на шоуто си в неделя вечер във Финикс, Аризона, комикът сравни приемането на ролята на водещ със "завръщане на местопрестъплението". Филмовата академия не е коментирала по никакъв начин изявленията му.

На 27 март по време на наградите "Оскар" Смит удари Рок в лицето и използва ругатни в отговор на неудачна шега за съпругата му Джеда Пинкет-Смит. Минути след инцидента Смит бе награден със статуетка за най-добър актьор във филма "Методът Уилямс" (2021 г.).

Забраниха на Уил Смит да стъпва на Оскарите следващите 10 години

В началото на април Смит доброволно се оттегли от Академията. На 8 април филмовата академия забрани на актьора през следващите 10 години да посещава нейните събития. По-рано той се извини на Рок.

Следващата, 95-а церемония по връчването на наградите "Оскар", ще се проведе на 12 март 2023 г.
БГНЕС