Джейда Пинкет Смит
Джейда Пинкет Смит / Gulliver/Getty Images
По-малкият брат на Крис Рок твърди, че комикът не е знаел, че Джейда Смит има алопеция. Това Кени Рок разкри пред Los Angeles Times. Според него 57-годишният комик никога не би се пошегувал заради косата ѝ по време на церемонията по връчването на Оскарите, ако е знаел за болестта ѝ. "Шегата беше смешна. Знам, че ако знаеше, че тя има алопеция, нямаше да се шегува с нея. Но той не знаеше”, каза брат му.

При връчването на наградата за най-добър документален филм Крис Рок сравни съпругата на Уил Смит с Деми Мур във филма "Равностойни оръжия", в който бившата съпруга на Брус Уилис се появява с бръсната глава. Американският актьор скочи и излезе на сцената, за да удари Крис Рок. Върнал се на мястото си, Уил Смит изригна: "Не казвай името на жена ми...".

Когато Уил Смит получи наградата за най-добър актьор за "Крал Ричард" малко след удара, той не се извини директно на Крис в речта си, макар че на следващия ден го направи в изявление: "Шегите за моя сметка са част от работата, но шегата за състоянието на Джейда ми дойде в повече и реагирах емоционално".

50-годишната Джейда Пинкет Смит и преди е разказвала за състоянието си. Алопецията, която може да бъде остра или хронична, се отнася до умерен или тежък, временен или постоянен косопад.
БГНЕС